Vandaag de taak ons te herpakken van de nederlaag van 2 weken terug op eigen veld tegen SKNWK. Toen speelden we in vieze weersomstandigheden, waar we al vaker meer last van hebben gehad dan de tegenstander. Aan het weer vandaag kon het niet liggen, het was ideaal weer om de 3 punten thuis te houden!

Door afwezigheid van Niels v. Alphen moest er worden gekeken naar een alternatief en dat was vandaag Joop Kesselaar. Voor hem startte Julian, Rens dV, Jari en Finy. Het middenveld werd gevormd door Jesse, Erwin en Rens J. De voorste linie werd gevormd door Dylan Mark en Remco.

We waren natuurlijk favoriet voor deze wedstrijd en zo begonnen we ook aan de wedstrijd. We namen gelijk het initiatief, waar de tegenstander vooral teruggezakt speelde en zocht naar een uitbraak, vooral via hun snelle flankspeler. We zochten gelijk naar het eerste doelpunt maar in de eindfase is het vaak slordig. Een slechte eindpass, een te slechte voorzet of mogelijkheden op een doelpunt onbenut laten. Dan moet er nog altijd opgepast worden voor de counter van de tegenstander. Maar dat verliep prima.

De verdediging stond prima en vooral Rens de Visser ruimde veel lange ballen op. Joop had vrij weinig te doen. De druk op de goal van WIK bleef er en na wat grote kansen (Mark met individuele actie en een aantal gevaarlijke corners) zorgde Erwin uiteindelijk voor de 1-0. Na goed wegdraaien van Rens J op het middenveld lag de weg naar de goal open. Rens hield goed het overzicht en zette Erwin 1 op 1, die het koel afrondde. De wedstrijd was hiermee al gespeeld. In de 2e helft was het hetzelfde spelbeeld. Een beter Noormannen die op zoek gaat naar de volgende treffer. In de 2e helft werden er nog meer kansen gemist dan in de 1e helft maar toch liepen we uit naar de 2-0 en 3-0. De 2-0 door een fraaie knal van Jesse. De 3-0 kwam op naam van Dylan die doorliep op een lange bal en zo de strijd aanging met de uitkomende keeper. Dylan was net wat eerder en kopte de bal zo langs/over de keeper. De mooiste goal van de middag. Zo hield Joop dus keurig de 0 en hebben we de 3 punten binnengehaald!

Volgende tegenstander is Colijnsplaatse Boys. Volgende week zaterdag. Een moeilijkere tegenstander. Wanneer de mogelijkheden wat beter worden uitgespeeld kunnen we daar zeker de 3 punten meenemen!