Noormannen 2 blijft ongeslagen in 2018 Op de laatste dag van maart was het al weer tijd voor de derde wedstrijd van dit kalenderjaar en wel de lastige uitwedstrijd tegen, de grotendeels oude rotten van, Walcheren 4.Voor de Noormannen zaak om de ongeslagen status in 2018 vast te houden en daarnaast viel er ook nog wel wat recht te zetten na de niet zo fraaie 2-3 thuisnederlaag in oktober.

Genoeg motivatie dus om omstreeks 14:30 aan te vangen met de volgende opstelling: Mike Jordi Niels vB Jelmer T Jarno Pieter Jan Julian Jacco Arjen Pedro Niels G Wissels: Jelmer H en Rick

Evenals in thuiswedstrijd bleek het ervaren Walcheren 4 een lastig te bespelen tegenstander. Noormannen kreeg de ruimte om te voetballen, maar door goed positiespel van de Walcherse verdediging en het ontbreken aan scherpte bij de Noormannen bleven grote kansen uit. Aan de andere kant wist ook de verdediging van de Noormannen, mede dankzij enkele reddingen van Mike, redelijk eenvoudig op de been te blijven. Desondanks ging Noormannen toch met een achterstand de rust in; via een goed uitgespeelde counter maakte Walcheren kort voor rust de 1-0.

In de tweede helft viel er zowel qua doelpunten als wat betreft het vertoonde spel meer te genieten voor de (niet zo) massaal toegestroomde supporters. Met Jelmer H in het veld voor Jordi bracht Pieter Jan zo’n 5 minuten na rust de spanning terug in de wedstrijd door in twee instanties de 1-1 binnen te schieten. Kort daarna kwam Noormannen op voorsprong door een mooi schot van Pedro en leek de overwinning binnen handbereik. Dit bleek echter ongegrond, want door twee makkelijk weggeven tegendoelpunten werd Walcheren weer in het zadel geholpen. Enige tijd nadat Rick in het veld was gekomen voor Arjen, blokte Pedro een uittrap van de Walcherse keeper. Helaas deed hij dit op een wat ongelukkige manier met als gevolg een blauwpaars paasei rondom de rechteroogkas en enkeltje richting de ziekenboeg. Met Niels G in de spits en Arjen terug in het veld op de linksbuitenpositie werd de wedstrijd hervat.

Gelukkig bleek er ook zonder de spits gescoord te kunnen worden en wel door Jacco na een afgemeten voorzet van Rick. Niet lang daarna werd het zelfs 3-4 via een mooie pass van Jarno richting Pieter Jan; die de bal vervolgens fraai diagonaal langs de keeper van Walcheren kopte en zo met zijn tweede doelpunt van de middag Noormannen wederom op voorsprong bracht. Toen met nog slechts enkele minuten op de klok, uit een corner bij de tweede paal, toch nog de 4-4 binnenviel leek er wederom niet meer in te zitten dan een gelijkspel. Hier dacht de linksback van Walcheren gelukkig anders over, want met een net iets te korte terugspeelbal zette hij Niels G vrij voor de keeper. Deze schoot de bal koelbloedig langs de Walcheren doelman om zo in extremis de 4-5 binnen te schieten.

Eindresultaat; een mooie overwinning voor Noormannen 2.