Na een mooi resultaat tegen Luctor mocht de Noormannen nog minimaal een weekje extra voetballen, we mogen namelijk nacompetitie spelen voor promotie!Om uiteindelijk te promoveren moest er eerst gewonnen worden van Rillandia. Zij speelde dit seizoen 3e klasse dus er stond een lastige wedstrijd op ons te wachten. We werden met de bus naar Rillandia gebracht en ook gingen er supporters mee om ons te steunen tijdens de wedstrijd. Wij gingen maar met één doel daarheen en dat was de winst mee naar Westkapelle nemen.

Noormannen begon met de volgende 11 spelers: Aron, Ron, Jari, Rens de V., Finy, Jesse, Rens J., Erwin, Julian, Dylan en Mark. Op de bank zaten Ruben, Danny, Patrick en Joop.

Het strijdplan was weer duidelijk, we zouden 100% druk geven zodat Rillandia niet aan voetballen toe zou komen. Dit werd meteen beloond in de 2de minuut van de wedstrijd. Na goed werk van Julian en een goede voorzet van Erwin kon Dylan gemakkelijk de 0-1 binnentikken. Hierna kwamen er nog veel grote kansen die wel gescoord hadden kunnen (misschien wel moeten) worden. Je zag aan alles dat Rillandia niet tevreden was en dit leidde soms ook tot een aantal smerige overtredingen en gele kaarten. Na veel grote kansen te hebben gemist, was het in de 35ste minuut toch weer raak. Dylan scoorde zijn tweede van de middag na een goede voorzet van Mark. Het enige gevaar van Rillandia in de eerste helft kwam in de 45ste minuut, een kopbal die net overging. Al met al was Noormannen heer en meester in de eerste helft en mocht Rillandia van geluk spreken dat het maar 0-2 stond, dit had makkelijk ook 0-4 kunnen zijn.

Het doel voor de tweede helft was duidelijk, namelijk doorgaan waar we de hele eerste helft al mee bezig waren. De eerste 10 minuten na rust lukte dit ook en dit resulteerde weer tot een aantal grote kansen, maar net als in de eerste helft gingen deze er ook niet in.. Zo maakte Noormannen het weer onnodig spannend, Rillandia ging namelijk meer druk zetten en kreeg meer ruimte om te voetballen. Ze kregen ook een aantal kansen en het was eigenlijk wachten op de aansluitingstreffer. In de 73st minuut gebeurde dit dan ook, 1-2. Met wat nieuwe impulsen probeerde Noormannen de beslissende 1-3 te maken. Ruben was er ingekomen voor Dylan, Patrick voor Mark en Danny voor Julian. Rillandia bleef veel druk zetten om een gelijkmaker te forceren en Noormannen liet hier teveel toe waardoor we het erg lastig kregen. Vlak voor tijd kreeg Rillandia nog een enorme kans, maar Aron had hier een mooie en snelle reactie op en voorkwam op prachtige wijze de gelijkmaker. Je zag dat dit een keerpunt was, Noormannen ging nu ineens weer voetballen en wist gemakkelijk de vrije man te vinden. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de beslissende 1-3. Na een mooie voorzet van Danny wist Ruben hem goed in te kopen. De ontlading was enorm bij de Noormannen, want we wisten dat het nu niet meer fout kon gaan. Na 7 minuten blessuretijd zat het er op.

Deze mooie overwinning betekend dat Rillandia een stapje terug gaat naar de 4de klasse en dat Noormannen volgende week nog 1 wedstrijd moet voetballen tegen Apollo. De winnaar van deze wedstrijd promoveert naar de 3de klasse. We gaan hier weer heen met een bus, we hopen dat deze helemaal gevuld is met supporters om ons te steunen tijdens de wedstrijd! Hier kun je je voor opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We hopen er een mooi feestje van te kunnen maken en te promoveren naar de 3de klasse. Hopelijk tot volgende week!