Na een goede bekerreeks waarin respectievelijk Bevelanders en Spui eenvoudig aan de zegekar werden gebonden is het vandaag tijd voor de wedstrijd tegen fusieclub Luctor Heinkenszand 3. Vermoedelijk zal dit 1 van de sterkere tegenstanders zijn welke Noormannen dit seizoen tegen gaat komen, een mooi moment voor een krachtmeting dus.

De wedstrijd  van vandaag zal afgewerkt worden op het 2e veld. Door de droogte van afgelopen periode is het hoofdveld en het 3e veld nog onvoldoende hersteld en mag het ‘’jonge gras’’ nog niet belast worden met een goede pot voetbal.

Coach Marcel stuurt na wat puzzelwerk de volgende 11 namen uit de (wegens ziekte van Niels van B en blessures van Jacco en Kris) 13 koppige selectie het veld in:

Aron

Arjen van S     Jelmer T  Jarno    Niels G

Marc              Remco

Jaimy

Patrick                 Pedro                 Devi

Wissels: Dylan en Niels C

Kris is vandaag de scheidsrechter van dienst, helaas is het steeds moeilijker om een leidsman te vinden die op zaterdag een wedstrijd wil fluiten. Wie zich geroepen voelt kan zich uiteraard aanmelden, niet onbelangrijk te vermelden dat de kantine na de wedstrijd altijd geopend is.

Noormannen begint voetballend slap aan de wedstrijd maar weet door het vroeg afjagen van de tegenstander toch steeds weer snel in balbezit te komen, helaas worden vaak de verkeerde keuzes gemaakt door continu voor de diepe bal te kiezen.

Hierdoor ontstaat er veel ruimte op het middenveld waardoor Luctor H een aantal keer gevaarlijk kan worden, gelukkig voor Noormannen springt Luctor H onzorgvuldig met de kansen om en vinden de aanvallers een aantal keer Aron op hun weg.

Na 15 minuten weet Noormannen door de verdediging van Luctor H te combineren en komen Devi en Pedro in een 2 tegen 1 situatie op de 16 van Luctor H, helaas kiest Devi voor een schot met buitenkant rechts waar afleggen op de volledig vrijstaande Pedro wellicht een betere optie was geweest.

Noormannen is op dit moment de bovenliggende partij en weet dan ook na 20 minuten de score te openen. Het is Patrick die op rechts zijn tegenstander passeert en de bal voorzet, het is vervolgens Pedro die de bal met de kop teruglegt op de inlopende Jaimy die hard uithaalt, de keeper weet de bal in 1e instantie nog keren maar de rebound van Pedro is de keeper te machtig, 1-0

Tijdens de bekerwedstrijden was de 1e goal van Noormannen het startsein voor een doelpuntenregen van Noormannenzijde, echter is het vandaag Luctor H die rug recht en er vrij snel weer 1-1 van maakt, een slecht verwerkte bal op de back positie is een prooi voor de aanvaller van Luctor H en weet in 2 pogingen Aron te verschalken.

Kort hierna verspeeld Noormannen de bal op een knullige manier op het middenveld waar een corner uitkomt, bij de corner worden vervolgens afspraken niet nagekomen en kan de Luctor H speler bij de 2e paal volledig vrij inkoppen, 2-1 dit is tevens ook de ruststand.

Na een stevige uitleg van Marcel en 2 wissels (Dylan komt voor Marc en Niels C komt voor Patrick) hervatten we de wedstrijd.

Het is duidelijk dat Noormannen zich absoluut niet gewonnen geeft en op zoek gaat naar de gelijkmaker. Noormannen zet vanaf de voorste linie vol druk en zodoende is het hanteren van de lange bal de enige optie voor Luctor H, dit levert echter niets op dat balbezit voor Noormannen

Na 60 minuten maakt Noormannen dan ook de verdiende gelijkmaker, de sterk spelende Devi wordt diep gestuurd door de eveneens sterk spelende Jaimy en stift de bal op schitterende wijze over de keeper.

Lang kan Noormannen echter niet genieten van de voorsprong want enkele minuten laten kan Luctor H de 2-3 maken door een miscommunicatie tussen Aron en Jaimy.

Noormannen kan dus weer in de achtervolging en gaat nog aanvallender spelen door Dylan dicht tegen Pedro aan te laten spelen.

Wanneer Noormannen de druk nog verder opvoert kan Luctor H eigenlijk niet meer dan de bal middels een lange trap terug geven aan Noormannen en is het wachten op de gelijkmaker en wellicht nog meer.

Gelukkig voor Noormannen worden we na 80 minuten dan ook beloond met de 3-3, het is wederom Devi die na een voorzet van Pedro de bal knap binnenkopt.

Helaas lukt het Noormannen niet om in de resterende 10 minuten de winst naar zich toe te trekken, verder dan een schot net over van Jaimy en 2 kansen van Remco komt Noormannen niet en na 92 minuten voetbal vindt scheidsrechter Kris het mooi geweest.

Gezien het scoreverloop is de 3-3 een prima uitslag maar wat overheerst is toch het gevoel dat er vandaag meer in zat dan een puntje.

Volgende week de mogelijkheid om de volle winst mee te nemen uit Middelburg.