Op een regenachtige zaterdagmiddag stond de wedstrijd tegen koploper Luctor Heikenszand 4 op het programma. De mannen uit Zuid-Beveland waren met alleen maar overwinningen opzak afgereisd naar de Prelaat, het beloofde dus een lastige middag te worden.

Marcel en Marco drongen er op aan gewoon van onze eigen kracht uit te gaan en proberen met druk naar voren ons eigen spelletje te spelen. Noormannen startte in de volgende opstelling:

Aron

Niels vB - Jacco – Jelmer – Niels G

Patrick – Niels C - Julian

Dylan – Pedro - Brian

Wissels: Ruben en Jarno

Noormannen begon feller en beter aan de wedstrijd dan de tegenstander, dit resulteerde gelijk in een aantal grote kansen. Brain werd diep gestuurd aan de linkerflank en schoot net voorlangs. Daarna was het Patrick die een 1 op 1 met de keeper miste na een goede voorzet van Niels G. De slechte start van Luctor Heinkenszand had misschien te maken met een wat korte voorbereiding, de tegenstander arriveerde namelijk pas 15 minuten voor de aftrap.

Even later was het voor Noormannen wel raak. Na een actie op de rechtervleugel van Dylan kon, de naar binnen gekomen, Brian de bal binnen werken, 1-0! Na de 1-0 ging Noormannen verder waar het mee bezig was, de tegenstander onder druk zetten en kansen creëren. Net voor rust had Pedro de kans de 2-0 op het scorebord te zetten, maar hij stuitte op de keeper van Luctor Heinkenszand. Buitenom wat kleine reddingen had Aron vrij weinig te doen de eerste helft.

In de rust werden Patrick en Pedro vervangen door Jarno en Ruben. Jarno kwam op de positie van Jelmer te spelen waardoor die doorschoof naar het middenveld.

Gelijk na rust zette Noormannen weer druk vooruit. In de 50e minuut brak Brain door aan de linkerkant. Hij snelde naar het doel en maakte de 2-0! Daarna leek het of het gehele team iets meer inzakte. Luctor Heinkenszand kwam hierdoor aan het voetballen en dus meer in de buurt van het doel van Aron. In de 60e minuut kreeg Luctor Heinkenszand een vrijetrap die snel genomen werd, 2-1. In de 70e minuut kregen we weer een vrijetrap tegen. Volgens de Noormannen erg makkelijk gegeven en het leverde de 2-2 op. Kort daarna een mooie aanval van Luctor Heinkenszand, 2-3. Dit was het teken voor de coach om wat om te zetten. Voor de laatste minuten kwamen Pedro en Patrick nog binnen de lijnen om van voren nog wat te forceren. Dit leverde veel corners op en in de 85e minuut de 3-3! Een corner viel voor de voeten van Jelmer die niet twijfelde en de bal tegen de touwen ramde. In de laatste minuten werd er door heel het team hard gewerkt en oorlog gemaakt om te proberen de winnende goal nog te forceren. Helaas lukte dit niet meer.

Volgende week reizen we af naar de Stoofwei voor de wedstrijd tegen VCK 3.