Door de grote opkomst tijdens deze trainingen werd het de coach lastig gemaakt zijn beste elf uit te kiezen. Hij kwam met de volgende namen:

Niels Jacco, Jesse, Rens de Visser, Jens Julian, Rens Janisse, Erwin Ron, Pedro, Dylan Wisselspelers: Mark, Danny, Devi en Aron

Op deze mooie nazomer middag reisden de Noormannen af naar Nieuwland in de hoop hun ongelsagen status te behouden. Bij middenmoter Nieuwland vinden we voor velen van ons een oude bekende aan het roer: Ad Poortvliet

Er is nog niet lang gespeeld als de Noormannen voor het eerst ten aanval trekken. Via de linkerflank komen de Noormannen een paar keer gevaarlijk door, maar wordt er telkens niemand voor de goal gevonden. Nadat Nieuwland een eerste speldenprikje uitdeelt, wordt er door de Noormannen knullig balverlies geleden en maakt Nieuwland zich op voor hun eerste serieuze kans. Nog voordat ze echt de trekker over kunnen halen wordt hun rechter aanvaller in de 16 meter neergehaald. Een terechte strafschop wordt Nieuwland toegekend. Deze wordt vervolgens verzilverd, 1-0.

Gelukkig heeft Noormannen nog wel 80 minuten de tijd om deze fout recht te zetten en hier wordt ook gelijk aan gewerkt. Tot de 30ste minuut is het eigenlijk wachten op de gelijkmaker, maar Nieuwland weet er telkens op het laatste moment nog een voetje tussen te krijgen. Het laatste kwartier voor rust zakt het niveau steeds wat verder weg waarbij Noormannen nog altijd wel ver uit het meeste balbezit heeft.

We gaan rusten bij een 1-0 stand. Even de tijd krijgen waarbij de puntjes op de i gezet moeten worden en wat af te koelen van de hitte door het mooie weer. Als de Noormannen ongewijzigd aan de 2de helft beginnen, blijkt al snel dat de rust hun goed heeft gedaan. Het gevaar komt van zowel links als rechts en de druk wordt op het doel van Nieuwland verhoogd. Hierdoor heeft Nieuwland ook steeds vaker een overtreding nodig rondom de 16 meter.

Op het moment dat Mark en Danny zich klaarmaken om in het veld te komen, legt Erwin de bal neer op 20 meter van het doel na weer een overtreding van Nieuwland. Deze keer straft Erwin de overtreding hard af door de bal achter de keeper in de bovenhoek te trappen, 1-1. Na de goal maken Jacco en Julian plaats voor Mark en Danny en gaan de Noormannen op jacht naar een volgende treffer. Niet veel verder in de wedstrijd gooit Rens de V de bal vanaf de zijlijn gelijk voor de goal waar de bal voor Dylan zijn voeten belandt die verwoestend uithaalt, tegen de paal. De verdedigers die eerst eens goed moesten kijken of het doel nog wel recht overeind stond, waren vervolgens te laat om Rens J van scoren af te houden, 1-2.

Eindelijk was de voorsprong een feit, maar er was honger naar meer. Het was vervolgens Jens zijn chocoladebeen die meer voor de Noormannen bezorgde. Jens, die van de buitenkant naar binnen kwam en van 20 meter uithaalde, 1-3.

Hierna probeerde Nieuwland nog wat te forceren en werd de wedstrijd van beide kanten wat slordiger. Pedro werd voor zijn harde werken bedankt en maakte plaats voor Devi die nog 15 minuten kreeg om zijn talenten te laten zien. Er waren aan beide kanten nog wat kansen te noteren maar later bleek dat Jens de eindstand op het bord had geschoten: 1-3. 12 punten uit 4 wedstrijden.