Eerst een stukje educatie. Heinkenszand ontstaat als in het tweede kwart van de 14e eeuw een zandplaat, liggend in het stroomgebied tussen de Schenge en de Zwake, wordt ingepolderd.De naam Heinkenszand vindt zijn oorsprong in het feit dat de zandplaat die het begin vormde van Heinkenszand, aan een zekere 'Heinken' (verkleinvorm van de voornaam Hein) toebehoorde. Wie deze Hein(ken) was, is niet bekend. Zonde.

De opstelling:
Niels van A
PJ – Jari – Rens – Jens
Julian
Erwin - Rens J.
Remco - Pedro - Mark

Op de bank:
Jacco – Danny – Dylan Mallie Maljers

Noormannen begon de eerst helft matig en kon in de eerste periode van de eerste helft weinig gevaar stichten. De wapenfeiten die wel zijn getoond, werden ofwel zonder scherpte op het doel gevuurd ofwel goed gepareerd door de toch aardig spelende keeper van de ploeg uit Zuid-Beveland, al is dat misschien twee keer hetzelfde. Immers, met scherp schieten is het equivalent van een doelpunt maken. Ook Heinkenszand kreeg zijn mogelijkheden tot een openingstreffer maar faalde in de afronding. In de tweede periode van de eerste helft rechtte Noormannen de rug en kwam de organisatie terug in de ploeg hetgeen resulteerde in een dominerender spel en minder gevaar van Heinkenszand. Vlak voor rust beloonde Noormannen zich met een doelpunt. Een corner van Mark belandde ter hoogte van de eerste paal op het hoofd van – wie anders - Pedro, die vergelijkbare goals wekelijks op de training laat zien. Pedro is als boerenkool: op z’n best als de vorst er overheen is geweest, en laat het kwik nou net het vriespunt weer hebben bereikt. De 4e-klasse van het zaterdagvoetbal is gewaarschuwd.

 

Ondanks de voorsprong blikte coach Lennard in de rust ontevreden terug op de eerste helft. De rode draad in zijn analyse was dat er met name in de eindfase slordig met het balbezit werd omgegaan. Onder het genot van een earl grey met twee suikerklontjes werd ons in de tien rustminuten die ons werden gegund het spelletje nog eens goed uitgelegd.

Vanzelfsprekend begon Noormannen de tweede helft dan ook een stuk scherper dan de eerste. De al heel het seizoen zo geprezen organisatie zorgde er wederom voor dat de aanvallende intenties van de tegenstander tot het minimale werden teruggedrongen. Doelman Niels heeft in de gehele tweede helft geen serieuze redding hoeven maken. Dit in tegenstelling tot zijn Heinkenszandse collega die wel genoeg mogelijkheden kreeg om zijn ploeg tot redding te brengen. Hoewel, die had in ieder geval twee reddingen meer moeten maken, want zowel doorgebroken talent Rens J. als de aanvoerder van het vlaggenschip Erwin wisten de doelman te passeren. Erwin had daar overigens wel meer dan één kans voor nodig, maar dat ter zijde.

Na 11 competitie- en 5 bekerwedstrijden is Noormannen nog altijd ongeslagen. Volgende week wacht Hoedekenskerke en de supporters verwachten niet anders dan dat ook deze Zuid-Bevelandse formatie aan de zegekar gebonden wordt.