Dinsdag 13 augustus 2019 was het voor Noormannen na een week trainen tijd voor de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De wedstrijd was tegen Luctor – Heinkenszand en werd gespeeld in Heinkenszand.
Noormannen had vanavond 15 spelers tot zijn beschikking en dit was bij Luctor Heinkenszand net iets anders. Daar had men 23 spelers, hierdoor bracht men in de rust een compleet nieuw team op de been.

Nu terug naar de wedstrijd, Noormannen begon met de volgende opstelling:
Aron; Julian, Jesse, Rens de V, Jarno, Finy; Erwin, Rens J, James; Dylan en Marlo. Als wissel begonnen Pedro, Ron en Mark.

Er ontbraken vandaag nog een aantal spelers door vakantie, blessures en andere verplichtingen.
Noormannen begon goed aan de wedstrijd, maar ook wat onwennig. De trainingen werken we steeds af op een klein stukje gras achter het korfbalveld. De velden liggen er op Westkapelle namelijk slecht bij en nu moesten we ineens op een ‘groot’ veld aan de slag.
Maar toch speelden we niet verkeerd en kregen we kansen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Noormannen wist dit voor rust nog ruimschoots goed te maken. Het was namelijk 1-3 met rust door doelpunten van Rens Janisse, Marlo en Erwin.

Na rust werd er zo nu en dan gewisseld, een ander spelsysteem en begon ook de vermoeidheid een rolletje te spelen. Luctor Heinkenszand kreeg kansen, maar er werd slechts een keer gescoord. Mede door goed keeperswerk en af en toe ook een gebrek aan scherpte. Noormannen bleef zijn arbeid leveren en sleepte zo de overwinning over de streep met 2-3. Een lekker begin en volgende week dinsdag staat de volgende wedstrijd op het programma uit tegen de Meeuwen. Komt allen.

We vonden het wel gepast om, zo aan het einde van seizoen 2018-2019 eens wat aandacht te schenken aan Noormannen 4. Na jaren met maar 3 senioren elftallen gespeeld te hebben, konden we op papier (immers 70 senioren leden) weer een 4de elftal inschrijven in de Kelder-Klasse.

Er was een hele groep jongens vanuit de jeugd doorgekomen en die vormden de basis van dit team. De groep trainde mee met de 2de selectie onder leiding van Marcel Nijsse en konden zo kennismaken met het senioren voetbal.
Uitdaging was wel dat er geen vlagger en/of leider bereid gevonden waren, dus de boys gingen de eerste paar wedstrijden zonder officiële begeleiding op pad.
Die eerste paar wedstrijden vielen niet mee. 3 van 4 wedstrijden werden verloren en VV De Noormannen 4 stond in de onderste regionen van de stand. De sfeer was bedrukt.

Vanuit de vereniging is toen ingegrepen en oud-gedienden Simon Brasser (leider) Kris Cijssouw (vlagger) en Stefan Feleus (speler-trainer) pakten verantwoordelijkheid.
Daarnaast is besproken om veel intensiever samen te gaan werken met het 2de, dus om toerbeurten mochten enkele jongens van het 2de het 4de versterken, iets wat broodnodig was.

De eerste wedstrijd, uit naar Lewedorp, ging het gelijk bergopwaarts. De Westkapellaars sleepten er na een enerverende wedstrijd een gelijkspel uit en gingen met opgeheven hoofd huiswaarts. De trend was gezet. Noormannen 4 heeft in de 17 wedstrijden die volgden nog maar 4x verloren en dat was dan van allemaal top 3 ploegen. In de competitie zal Noormannen 4 in het linkerrijtje eindigen. En dat is een wereldprestatie van deze groep. Of eigenlijk, van de vereniging. Noormannen 4 zou niet hebben kunnen overleefd als de staf van het 1ste, 2de en 3de elftal zich niet flexibel zouden hebben opgsteld. Waarvoor hulde.

Gisteren was de wedstrijd MZVC 5-Noormannen 4 tekenend voor dit seizoen. Een gemengd gezelschap van 3de- en 4de elftal spelers vochten in Middelburg voor iedere meter tegen een bij momenten ‘licht pedant’, doch goed verzorgd spelend MZVC.

Noormannen 4 stond met name in de 2de helft zwaar onder druk maar kon de schade beperken tot een 3-2 achterstand vlak voor tijd (2 doelpunten van topscoorder Mano Verburg).
In de 88ste! minuut kregen we een vrije trap kregen net buiten de zestien. De laatste kans op een resultaat. Stefan Feleus krulde de bal mooi langs de muur die vervolgens op de lat uiteenspatte. De heer Svend Minderhoud was attent aanwezig en knalde vol-op-de-slof de gelijkmaker binnen. De Westkapellaars vielen mekaar uitgelaten van vreugde in de armen waar de Middelburgers verslagen en ziedend van woede op de grond vielen. Prachtig natuurlijk.

Of er volgend seizoen weer een 4de elftal komt is nog even ongewis, want daarvoor is echt wel een aantal nieuwe leden en een nieuwe staf nodig, maar dit seizoen hebben we gered. En hoe.

Vorige week werd het voor Noormannen duidelijk dat ze ook volgend seizoen in de 3e klas zullen spelen. Kruiningen verloor van GPC en hierdoor kan Noormannen niet meer in de zone van nacompetitie en degradatie komen.

Het doel is toch nog wel om punten te pakken in de laatste drie wedstrijden en wellicht nog wat plekjes stijgen op de ranglijst.

De eerste wedstrijd van deze drie was de thuiswedstrijd tegen Kapelle. Bij Noormannen geen grote wijzigingen in de opstelling ten opzichte van de laatste wedstrijd van RCS. Joop stond weer op het doel door de blessures van Hayo en Aron.

Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk wel kort zijn. Noormannen begon de wedstrijd prima, maar vergat te scoren en de twee kansjes van Kapelle gingen er allebei in. Noormannen kreeg de kans om nog voor rust de aansluiting te vinden. Een overtreding op Marlo resulteerde in een penalty, echter werd de penalty van Erwin door de keeper gestopt.

Hierdoor was er een ruststand van 0-2 voor Kapelle.


De tweede helft begon en Noormannen had de intentie om nog wat te doen aan de scoren en gescoord werd er zeker. In een tijdsbestek van ongeveer 20 minuten werd er 5 keer gescoord. Helaas niet alleen door Noormannen dus was de stand na 65 minuten 2-5 voor Kapelle (voor Noormannen scoorden Marlo en Erwin).

Noormannen probeerde in het vervolg van de wedstrijd nog wel en gescoord werd er ook nog door Marlo, maar dit deed Kapelle ook nog twee maal. Hierdoor werd de eindstand bereikt van 3-7.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Vlissingen op het programma

Afgelopen zaterdag speelde de Noormannen tegen VC Vlissingen. Vlissingen moest nog strijden om degradatie te voorkomen. 

Al snel na de aftrap krijgt Dylan al de eerste kans en schiet de bal op de paal. Na een tijd meer balbezit van de Noormannen schiet Erwin op de paal en weet de rebound binnen te tikken. 
Niet veel later geeft Jaimy de perfecte voorzet op Dylan, die hem beheerst binnen kopt. Na het tweede doelpunt van de Noormannen krijgt VC Vlissingen ook zijn eerste echte doelpoging, maar die wordt goed gestopt door keeper Mark Minderhoud. 
Jawel, Mark Minderhoud, de topscorer van de Noormannen, staat op keep na blessures bij de andere drie doelmannen. 
Vlak voor rust loopt de aanvaller van VC Vlissingen te makkelijk door de verdediing en weet hij de bal keihard in de kruisting te schieten. En dus onhoudbaar voor Mark. Ruststand 2-1.

Noormannen begon de tweede helft zoals ze de eerste afsloten. Te slap in verdedigend opzicht en te slordig in balbezit. Voorzichting krijgt Noormannen weer wat meer grip op de wedstrijd maar echte kansen levert het nog niet op. De nummer 2 van Vlissingen mag in alle vrijheid schieten. Er wordt te laat ingestapt door de verdediging, wat resulteerde in de gelijkmaker. 

Na een wedstrijd vol kansen weet Noormannen zichzelf niet te belonen en moeten we het doen met slechts 1 punt.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Walcheren op het programma. Wat ook gelijk de laatste wedstrijd van het seizoen is.

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen RCS op het programma. Door wat personele problemen stuurde coach Kerkhove onderstaande 11 namen het veld in, in een 4-3-3 formatie:

1. Joop Kesselaar
2. Julian Coppoolse
3. Jari Kaland
4. Rens de Visser
5. Finy Cijsouw
6. Jesse Simonse
7. Dylan Maljers
8. Damian Cijsouw
9. Marlo Janisse
10. Erwin Pouwelse
11. Mark Minderhoud

Wissels:
12. Ron de Nooijer
13. Danny Huibregtse
14. Rens Janisse

Het was een wedstrijd om snel te vergeten met rust stond het 3-1. Erwin benutte een penalty op slag van rust.
Na de pauze werden we wat vaker gevaarlijk en begonnen we beter te spelen, maar gaven we teveel kansen weg.
Eindstand 7-3.

doelpuntenmakers:

’43 - 3-1 Erwin penalty
‘67 - 4-2 Marlo na een mooie solo
’77 - 6-3 Dylan met laag hard schot.