Zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Zaamslag op het programma. Wederom een belangrijke wedstrijd voor de thuisploeg in de strijd tegen degradatie. Vooraf was het vertrouwen op een resultaat aanwezig, na 90 minuten stond Noormannen echter weer met lege handen.
 
Lennard begon met dezelfde opstelling als tegen VCK. Op de bank namen Mallie (terug na een schorsing), Ron en James plaats. Binnen 25 minuten in de 1e helft stond de eindstand al op het scorebord. Na ongeveer 10 minuten zette Zaamslag op de helft van Noormannen een aanval op. Een middenvelder van Zaamslag verslikte zich in zijn eigen actie, echter de scheids vond het voldoende voor een vrije trap. Noormannen reageerde niet alert op deze vrije trap en zo stond het 0-1. Pedro kopte (zijn specialiteit) na een mooie voorzet van Mark de gelijkmaker binnen. Niet veel later was er weer niet adequaat ingrijpen in de Noormannen verdediging en Aron kon voor de 2e keer vissen.
 
De 2e helft speelde het spel zich met name op de helft van Zaamslag af. Ondanks dat het spel in balbezit (ook mede door het hobbelige veld) niet om over naar huis te schrijven was, kreeg Noormannen toch kansen op minimaal de gelijkmaker. Helaas deden pogingen van Dylan, Rens en Marlo het netje niet bollen en stapte Zaamslag als winnaar van het veld.
 
Als ploeg strijdend tegen degradatie is het belangrijk in ieder geval het snot voor de ogen te werken. Dit was de 1e helft totaal niet af te zien aan de thuisploeg. Wilt het in de 3e klasse blijven zal het in de komende serie wedstrijden punten moeten pakken tegen concurrenten uit het rechterrijtje. Achtereenvolgens treft Noormannen GPC, LeBo, Goes en Veere. Snot voor de ogen werken: dat begint met 2 keer 100% inzet door de weeks op training en op zaterdag alles voor elkaar over hebben in het veld. Gezien het geringe kwaliteitsverschil ook vandaag weer tegen Zaamslag, is het niet nodig te degraderen uit deze klasse. Echter komen de punten niet vanzelf aanwaaien. Dit besef zal er moeten zijn binnen de selectie.

Meer dan ooit is Noormannen opzoek naar consistentie en daarmee ook punten. En consistentie en punten zijn twee dingen die Noormannen al jarenlang weet terug te vinden op Sportpark de Stoofwei. Sinds de aanleg van het kunstgrasveld in 2014 heeft Noormannen er nauwelijks een wedstrijd tegen VCK verloren (tot zaterdag misschien zelfs maar 1). Een leuk feitje, maar wanneer het eerste fluitsignaal gaat, beginnen beide ploegen gewoon op 0…

Noormannen startte met in het doel Aron en achterin Julian, Rens, Jari en Finy. Op het middenveld speelden Erwin, Rens en Mark. Voorin was plaats voor Marlo, Pedro en Remco. Op de bank zaten Jesse, Devi en James. De twee laatstgenoemden zijn in de 2e helft ingevallen voor respectievelijk Mark en Julian.

Nadat de pupil van de week zijn doelpunt met een sprong a la CR7 vierde kon er worden afgetrapt voor wat achteraf een fiasco bleek te worden voor Noormannen. Al na 7 minuten keek de uitploeg tegen een achterstand aan nadat de spits met een lange bal de diepte in werd gestuurd en niet faalde in het 1-op-1 duel met Aron. Niet veel later is het zelfs al 2-0. VCK speelt een bal ‘over de hele’ van rechts naar links waarna Julian zich uit z’n rug laat verrassen door de Koudekerkse linksbuiten. De aanvaller schiet in de korte hoek binnen. Via een door Erwin benutte strafschop weet Noormannen de 2-1 te maken en terug te komen in de wedstrijd. Noormannen krijgt meer grip en lijkt de wedstrijd meer een meer naar zich toe te trekken. Het beloont zichzelf voor rust met nog een goal: een afstandschot van Erwin wordt onderweg (bewust) getoucheerd door Mark en passeert daarmee de keeper. 2-2. In de blessuretijd van de 1e helft komt Pedro zelfs nog 1-op-1 met de VCK-se goalie maar schiet helaas hoogover het doel.

Het begin van de 2e helft verliep nagenoeg gelijk aan het begin van de 1e helft waar het gaat om het scoreverloop. Al snel scoorde VCK zowel de 3-2 (uit een corner) als de 4-2 (individuele actie) en kon Noormannen opnieuw beginnen aan een herstel. Dat herstel bleef echter uit. Sterker nog, VCK bouwde zijn voorsprong met nog een kleine 20 minuten spelen uit naar 6-2.

Zoals in veel wedstrijden speelt Noormannen vooral wedstrijden tegen zichzelf zonder dat de tegenstander nou zo bijzonder goed heeft gespeeld. Neemt overigens niet weg dat VCK over de gehele wedstrijd gezien de terechte winnaar is. Dat Noormannen kan voetballen staat buiten kijf, maar het zakt te vaak door de ondergrens, beweegt te makkelijk van collectief presteren naar los zand. Consistentie en punten werden in deze editie helaas niet teruggevonden op de Stoofwei.

Na 15 wedstrijden staat de teller op 10 punten, allen gehaald in thuiswedstrijden. De volgende wedstrijd speelt Noormannen thuis tegen Zaamslag.  

 

Zaterdag 25 januari stond een heel belangrijke wedstrijd op het programma tegen hekkensluiter Veere. Doordat Luuk, Erwin en James ontbraken mochten de volgende 11 spelers de wei in:

Aron

Julian, Jari, Rens V, Finy

Rens J, Niels, Marlo

Dylan, Mark, Remco

Bank: Jesse, Pedro, Devi

De eerste helft ging gelijk op. Door het gladde veld en onrustige spel van beide kanten kwamen beide ploegen tot weinig goed uitgespeelde kansen. Toch was het Veere die halverwege de 1e helft op voorsprong kwam via een aanval over de linkerkant uit de omschakeling. Er wordt aan de thee gegaan met een 1-0 achterstand.

Een paar minuten na de rust verdubbelt Veere de marge uit een hoekschop. De bal vliegt rond de penaltystip over iedereen heen waarna een Veere-speler de bal van dichtbij achter Aron tikt. 2-0.  Noormannen probeert hierna iets te forceren door Pedro en Devi in de ploeg te brengen voor Dylan en Niels. Vrijwel gelijk hierna neemt een speler van Veere de bal met de hand mee waarna hij alleen op doel afgaat. Julian neemt de bal vervolgens met de man mee. Rode kaart. Met een kwartier op de klok, een 2-0 achterstand en 10 man weet Noormannen weinig meer te creëren. Al is het wel de beter voetballende ploeg. Jesse is in het laatste kwartier nog ingevallen voor Mark.

Noormannen bezet na de degradatiekraker de laatste plaats na het weekend. Maken de kansen niet af, waar Veere dit wel deed. Volgende week werken naar een resultaat tegen koploper Luctor Heinkenszand.

Deze zaterdag op de Prelaat stond in het teken van Noormannen – Luctor Heinkenszand.  Luctor stond voorafgaand ruimschoots aan de leiding in de 3e klasse. Een op papier loodzware opgave om een resultaat te boeken tegen de bezoekers. Bij de Noormannen de nodige afwezige door blessures en schorsingen waaronder de aanvoerder.

Lennard stuurde daarom onderstaande 11 namen het veld in, in een 4-3-3 opstelling:

 1. Aron van Sluis
 2. Jacco Cijsouw
 3. Rens de Visser ©
 4. Jari Kaland
 5. Finy Cijsouw
 6. Jesse Simonse
 7. Remco Wondergem
 8. Rens Janisse
 9. Pedro Boon
 10. Mark Minderhoud
 11. Marlo Janisse

Wissels:
    12. Dylan Maljers
    13. Niels Coppoolse
    14. Ron de Nooijer

Luctor had het meeste balbezit. Al resulteerde dit niet in grote kansen. Noormannen verdedigde solide deze wedstrijd.

Hoogtepunten:

32’ 1-0 Goal Marlo na een corner

Rust 1-0. Wissel: Niels Coppoolse voor Mark Minderhoud

54’ 1-1 Goal Luctor uit een voorzet van een vrije trap.

58’ 1-2 Goal Luctor. Ed. Jesse Simonse

69’ Wissel: Dylan voor Remco

85’ 2-2 Goal Marlo uit een vrije trap randje ‘16’

Zaterdag 14 december stond de laatste wedstrijd van 2019 op het programma. Noormannen 1 mocht hier gaan aantreden tegen het gepromoveerde Goes 1. Ondanks het slechte weer en het slechte veld kon de wedstrijd gewoon doorgaan. Om toch nog met een positief gevoel richting de winterstop te gaan, was het van belang dat er werd gewonnen. Er waren weer een aantal wijzigingen in de basis 11:

Luuk

Julian, Jari, Rens de V, Ron;

Niels C, Erwin, Marlo;

Mark, Pedro en Dylan

Op de bank zaten Jarno, Jesse en James.

Noormannen begon met de wind in de rug en nam al snel de voorsprong in de wedstrijd. Door goed doorjagen op de verdediging van Goes onderschepte Mark de bal. Hij legde hem vervolgens op Dylan die hem met een mooie schuiver het doel in werkte, 1-0. Ongeveer 10 minuten later was het weer al raak. Een uittrap van Luuk werd goed verlengt door Pedro. De verdediger van Goes wist hier geen raad mee en werkte hem met een mooie lob over zijn eigen keeper, 2-0. Goes had wellicht het betere van het spel, maar dit leidde niet tot gevaarlijke kansen. Noormannen speelde ook zeker niet slecht en dit resulteerde ook tot een aantal kansjes, maar deze werden helaas niet verzilverd. Zo werd er gerust met een stand van 2-0.

Het strijdplan voor de tweede helft was duidelijk, de drie punten weer is pakken en de overwinning binnen trekken. Direct na rust werden er een aantal grote kansen gemist door Noormannen. Als deze  gescoord waren dan had het een grote uitslag kunnen worden, maar die derde goal bleef uit. Goes werd erg gevaarlijk en dit leidde tot een hachelijke situatie voor het doel van Noormannen. Mede dankzij goed keeperswerk van Luuk en ietwat geluk van de paal/lat bleef de aansluitingstreffer hier uit. Hierna volgde nog een aantal kleine kansjes voor beide teams zonder resultaat. Een paar minuten voor het einde was het dan toch nog raak voor Noormannen. Een vrije trap van Erwin werd op de paal gekopt door Marlo en vervolgens viel de bal via de keeper het doel in, 3-0.

Eindelijk weer is een overwinning voor Noormannen. Door de winst verlaat Noormannen de laatste plek en stijgt het met twee plekken. Dit is toch lekker net voor de winterstop. Na de winterstop zal het zeker beter moeten en zullen er meer punten gepakt worden, want met deze selectie moet degradatie toch wel voorkomen kunnen worden. De eerst volgende competitiewedstrijd na de winterstop is gelijk een belangrijke, uit tegen Veere op 25 januari.