Zoals al in de voorzet werd genoemd was het aanhaken of (in ieder geval voorlopig) afhaken. Noormannen begon wervelend in de eerste 5 minuten, maar zwakte daarna af waardoor Wemeldinge dreigender werd. Gelukkig was Noormannen in die eerste 5 minuten al op voorsprong gekomen en promoveerde Wemeldinge de dreiging niet tot doelpunten. Het was Noormannen dat vlak voor rust opnieuw tot scoren wist te komen en zodoende met een comfortabele 2 - 0 de rust in ging. De tweede helft was voetballend van beide kanten niet erg hoogstaand, mede ingegeven door het uiterst hobbelige speelveld. Noormannen breidde de voorsprong uiteindelijk uit naar 5 - 0 en dat hadden nog veel meer goals kunnen zijn als het vizier scherper had gestaan. Eerlijkheidshalve mag ook gezegd worden dat ook Wemeldinge had vizier niet op scherp had, want ook de Bevelandse ploeg had de kansen om de thuisploeg pijn te doen.

Dankzij de overwinning klimt Noormannen een plekje op de ranglijst en kan het zich volgende week zelfs belonen met een plekje bij de veilige top 8, indien het zelf punten pakt en de concurrentie punten morst. Afgelopen speelronde was tevens de start van een nieuwe periode en daarin mag Noormannen zich voor in ieder geval een week trotse lijstaanvoerder noemen.

Een kolkende Prelaat, dat geeft spelers soms vleugels. Blijf dan ook in grote getale afreizen naar Noormannen. Overal waar jij gaat, gaan wij met jou mee, is een bekende leuze van supporters uit de voetbalwereld. Het liefst heeft Noormannen dat iedereen zijn of haar ploeg komt aanmoedigen langs de lijn op de Prelaat (en ook op de bezoekende sportvelden), maar ook een supporter kan weleens zijn verhinderd. Wist je dat je het vlaggenschip dan toch op de voet kunt volgen? Van alle wedstrijden van Noormannen 1 wordt namelijk live verslag gegeven op X (voorheen: Twitter). Zie hier. Om een indruk te krijgen van hoe zo'n live verslaggeving er dan uitziet, vind je hieronder alle berichtgeving van de afgelopen gewonnen thuiswedstrijd tegen Wemeldinge.

• Zaterdag om 14.30u speelt De Noormannen 1 tegen Wemeldinge. Belangrijk voor de punten om degradatie naar de nieuwe 5e klas te ontlopen. Het 2e speelt om 12.00u tegen Kloetinge. Kom kijken op De Prelaat.
  • Eind oktober in Wemeldinge had het met de rust 3-7 voor De Noormannen kunnen staan. Realiteit was 2-1 voor  . Staat het vizier vandaag scherp en worden de kansen voor De Noormannen nu wel in het doel geschoten? Kom kijken om 14.30u op De Prelaat.
  • We gaan beginnen met in het doel Levien. Achter Julian, Rody, Jari en Finy. Midden Thomas, Rens J, Rens deV , Dylan K en Erwin. Dylan M voor.
  • We zijn begonnen (foto scheidsrechter)
  • Prachtig voetbalweer en gelijk wat meer mensen op De Prelaat.
  • Eerste hoekschop voor De Noormannen
  • En 1-0 in de 4e minuut voor De Noormannen
  • Combinatie over links met voorzet van Rens J die Rens deV knap inschiet.
  • Eerste aanval   na kleine 10 min met een hoekschop als resultaat.
  • Het sterke begin van De Noormannen is even getemd door @vvwemeldinge
  • 14 voorzet Dylan K op Dylan M die te zacht inkopt om de keeper te verontrusten.
  • De eerste 5 minuten was @vvwemeldinge overdonderd maar nu wordt er door De Noormannen wat geklungeld met een grote kans voor de bezoekers als gevolg. Naast geschoten.
  • Volgende kans ook voor @vvwemeldinge maar Levien kan pakken.
  • Een doelpunt van @vvwemeldinge hangt in de lucht.
  • Uitval De Noormannen over links met voorzet van Finy die Dylan M met z’n linkerbeen te zacht inschiet.
  • Hoekschop Finy die Rens deV voor kan zetten maar helaas niet afgemaakt wordt.
  • Op het halfuur nog 1-0 maar weer een hoekschop voor @vvwemeldinge
  • In de 33e min had @vvwemeldinge de gelijkmaker moeten scoren. 100% kans nadat scheidsrechter door laat spelen terwijl De Noormannen op een vrije trap rekent.
  • Minuutje later 100% kans voor Dylan M maar hij schiet weer te zacht op de keeper.
  • (foto)
  • 40 het is weer even hotseknotsvoetbal.
  • En als dat geschreven wordt mooie voorzet van Dylan M vanaf rechts die Rens deV in het doel kopt. 2-0
  • Dylan M kon daarna zelf weer voor het volgende doelpunt zorgen maar te zacht ingeschoten.
  • Weer begonnen en gelijk een kans voor Rens deV om z’n hattrick te maken.
  • Vrije trap Erwin net naast.
  • Kans Rens J in min 52 maar in tweede instantie met links naast geschoten.
  • En helaas mist Dylan M weer een goeie kans. Voor het zelfvertrouwen zou het goed zijn dat het een keer lukt.
  • Levien maakt er een corner van (filmpje)
  • 58 Kans De Noormannen verprutst met buitenspel
  • 3-0 in min 59 door Dylan M. Eindelijk lukt het een keer. Alleen voor doel en nu gaat de bal er in.
  • Daarna geeft Dylan M een mooie kans aan Dylan K maar zijn poging gaat net naast.
  • Met het mooie weer de “usual suspects” op het terras. (foto)
  • Min 65 uit een hoekschop van Finy mooie kans maar de bal gaat er net niet in.
  • 67 weer een goeie kans maar weer afgefloten voor buitenspel.
  • Vrije trap Erwin gekopt door Rens deV en Jari kan er net niet bij.
  • Stijn voor Dylan M (foto)
  • Erg veel buitenspel in deze wedstrijd. De assistenten hebben het druk
  • Jeroen en Sven voor Finy en Dylan K (foto)
  • Nog kleine 10 minuten bij een 3-0 stand.
  • 84 de hattrick is dan toch gelukt bij Rens deV. 4-0
  • Samenspel over links met een voorzet van Rens J en net als je denkt dat het misgaat schopt Rens deV de bal toch nog achter de @vvwemeldinge keeper.
  • (foto)
  • 90 De 5-0 voor Sven Joosse. Rustig afgemaakt na mooie voorzet van Stijn die Rens J slim aan zich voorbij laat gaan.
  • Afgelopen. Grote overwinning voor De Noormannen op @vvwemeldinge die ook veel hoger uit had moeten vallen. Volgende week moeten de punten uit ‘s Gravenpolder meegenomen worden om aan de veilige kant te komen.

Na het verdiende gelijke spel van vorige week tegen Goes stond de volgende titelkandidaat op het programma. Op een prachtige zaterdagmiddag komt GPC op bezoek in Westkapelle. Het veld ligt er iets minder prachtig bij, het heeft namelijk wat last van hobbels en bobbels.

Noormannen start in de zelfde formatie als verleden week in en tegen Goes. Dat zijn de volgende spelers: Levien; Julian, Rody, Rens V, Finy; Thomas, Jari, Erwin; Rens J, Dylan M & Stijn. Wissels; Jesse, Jeroen, Sven, Dylan K & Cas.

Het veld was lastig bespeelbaar, ballen over de grond konden alle kanten op stuiteren. Toch wilden de Noormannen voetballen en opbouwen vanuit achteruit. Met af en toe afwisselend het gebruiken van de lange bal. Het resulteerde in wat kansen, met de grootste kans voor Dylan. Die alleen voor de keeper wordt gezet na een goede steekbal van Jari. Hij probeerde de keeper van GPC voorbij te lopen maar dat was te doorzichtig waardoor de bal van z'n voeten geplukt kon worden. Beide ploegen willen voetballen, wat resulteert in een eerste helft waarbij beide ploegen kansen krijgen. Toch is het GPC die als eerste weet te scoren. De spits van GPC krijgt de bal rond het 16m gebied in de voeten en schiet de bal verwoestend hard in het doel. Hierna gaat de eerste helft nog steeds gelijk op.

Na de rust komt Dylan K. in het veld voor Dylan M.. Noormannen blijft voetballen en aandringen op de gelijkmaker, echter worden er geen uitgespeelde kansen gecreëerd. Er worden nog verse krachten in het veld gezet door Michael.  Jeroen neemt de positie van Finy over. Jesse komt er bij op het middenveld waardoor Stijn rust krijgt en ook op de bank mag aanschuiven. Zij kunnen helaas ook het verschil niet maken, waardoor de ruststand nu ook de eindstand is.

Weer doet Noormannen niet onder voor een titelkandidaat, maar staat wederom met lege handen. Noormannen zal meer kansen moeten afmaken als ze wedstrijden willen winnen. Volgende week mag het weer geprobeerd worden tegen Wemeldinge, ook deze wedstrijd wordt gespeeld op de Domineeshofweg. Op naar de winst & tot volgende week.

Noormannen 1 heeft zaterdag een 1-2 nederlaag geleden tegen koploper Kapelle. In de laatste minuten kreeg de thuisploeg het deksel op de neus
en stond zo met lege handen. Toch kan de ploeg terugkijken op een prima wedstrijd.

Trainer Michael kon weer beschikken over meer spelers ten opzichte van een week geleden. Desondanks was de start van de ploeg niet goed. Na zo'n 5 minuten spelen lag de bal namelijk al achter keeper Levien. Een corner werd niet goed verwerkt en de bal kwam voor de rechtsbuiten van Kapelle te liggen. Die kapte een paar verdedigers van Noormannen (te
gemakkelijk) uit en schoot beheerst binnen: 0-1. Het antwoord van Noormannen liet niet lang op zich wachten. Na een schitterende aanval over veel schijven was gelegenheidsrechtsbuiten Stijn de afmaker. De rest van de 1e helft ging gelijk op. Vanwege de slechte staat van het veld, kozen beide ploegen geregeld voor de lange bal, wat leidde tot een hoog tempo en veel omschakelwerk. Buitenom een schot van grote afstand van Dylan M. waren er niet veel kansen meer te noteren in de 1e helft.

In de 2e helft een bijna identiek schouwspel. Kapelle mocht meer de bal hebben, Noormannen maakte het veld compact en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Achterin werden er nauwelijks kansen weggegeven. Ook in de 2e helft een schot van zo'n 35 meter van Dylan M. welke bijna tot doelpunt werd gepromoveerd. Daarna nog een gevaarlijk moment van Rens
Janisse, echter ook dat resulteerde niet in een (verdiend) doelpunt voor de thuisploeg. Op het moment dat één ieder op de Prelaat genoegen lijkt te gaan nemen met een punt, wordt er makkelijk een vrije trap gegeven door de niet consequent fluitende scheidsrechter. Vanaf zo'n 25 meter weet Levien in 1e instantie nog redding te brengen. De rebound is
echter een prooi voor Kapelle: 1-2. Een onterechte nederlaag voor Noormannen.

Met name de inzet en beleving was prima vandaag van Noormannen zijde. Zo staat de ploeg er heel anders voor dan aan het begin van de competitie. Dit moet voldoende vertrouwen geven voor de komende wedstrijden. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Goes op het programma. Die ploeg zou dan de 2e periode kunnen pakken. Aan Noormannen
de taak hier een stokje voor te steken. Ook heeft de ploeg nog wat goed te maken voor de 5-2 nederlaag eerder dit seizoen tegen Goes.

Na een teleurstellende 1-2 nederlaag tegen koploper Kapelle in de laatste minuten, volgt 2 maart de volgende club uit de top 3 als tegenstander. In en tegen Goes. Na de wedstrijd
vorige week werd toch met enig vertrouwen afgereisd naar Sportpark Het Schenge. Een goed resultaat zou zeker haalbaar moeten zijn.

Trainer Michael zette de volgende 11 namen op papier:Levien, Julian, Rens V, Rody, Finy, Jari, Thomas, Erwin, Rens J, Stijn, Dylan.
Bank: Jeroen, Sven, Jesse

De eerste helft was vrij gelijk opgaand. Goes iets meer de bal. Noormannen hanteerde vaak de lange bal op Dylan. Op een aantal kansjes na werd Noormannen niet erg gevaarlijk. Goes
iets gevaarlijker en na plus minus een half uurtje spelen 1-0 voor de thuisploeg. Een korte corner ingebracht bij de tweede bal, wordt door niemand meer getoucheerd, en belandt in
het zijnetje. Tot aan de thee heeft Noormannen op kleine kansjes na via Erwin en Rens en Dylan uit corners nog niet veel kunnen creëren door onzorgvuldigheid in de eindfase.

Tweede helft wordt minder compact verdedigd door beide ploegen. Het veld wordt langer en met meer ruimte om te voetballen komen er ook grote kansen. Rody komt goed weg met
geel na een aanslag op een doorgebroken speler. Waar aan de andere kant Rens J een 100% kans mist door op de keeper te schieten. Het veldspel bleef wel erg rommelig met veel
overtredingen. Na een uurtje werd duidelijk dat Noormannen meer energie op de mat kon leggen door een betere conditie en Goes het steeds moeilijker bij kon benen. Noormannen
verdiende zeker een punt, en kreeg dat ook. In de 84e minuut kopt Rens V de bal keurig door op een dieplopende Rens J. Laatstgenoemde schoof de bal bekeken in de rechterhoek.
1-1 is een goede weerspiegeling van de 90 minuten die gespeeld zijn. Goes iets meer de overhand in het eerste bedrijf. En Noormannen in het tweede.
Door het gelijke spel kunnen we een puntje bijschrijven. De 10e plaats in de stand is nog steeds een feit. Maar er is nog aansluiting met de veilige 8e plaats, die op dit moment bezet
wordt door Veere met 2 punten meer.
Volgende week GPC thuis. Dan completeren we 3 opeenvolgende wedstrijden tegen de top 3, na GOES en Kapelle Die kunnen we wederom met vertrouwen tegemoet zien met het
vertoonde spel de afgelopen weken.

Op zaterdag 27 Januari stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop weer op het programma. Vorige week zou er eigenlijk al gespeeld worden maar de vorst en de regen gooide roet in het eten. Gelukkig waren de weergoden ons vandaag goed gezind. Op De Prelaat kwam de hekkensluiter Jong Ambon op bezoek.

Noormannen begon met de volgende opstelling:

Levien

Rody Rens de Visser Erwin Finy
Jari Patrick
Thomas

Julian Dylan K. Rens J.
Op de bank zaten Stijn, Jesse, Ron en Cas.

Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. Op het hobbelige veld komt Noormannen er voetballend lastig doorheen. Vanuit achteren wordt de weg naar voren gezocht maar door veel slordigheden is het Jong Ambon wat het meest gevaarlijke is. Een aantal kansen hadden zomaar de 0-1 op kunnen leveren, echter stond het vizier telkens niet op scherp voor het doel. De taak aan de Noormannen om dit de 2e helft anders aan te pakken.

In de rust worden er een aantal positiewisselingen gedaan. Rens de Visser schuift twee linies op naar de spits, Dylan K. mag de rechtsbuitenpositie invullen waardoor Julian naar rechtsback schuift en Rody naast Erwin centraal in de verdediging komt te staan. In de 2e helft zijn de slordigheden iets minder aan de Noormannen kant en krijgt het iets meer de overhand. Echter leidt dit nog niet tot grote kansen. In de 62e minuut gaat Thomas over het been van een Jong Ambon speler waardoor De
Noormannen een penalty krijgt. Erwin benut deze strafschop en zorgt voor de 1-0 op het scorebord.
Ondertussen zijn Stijn en Jesse in het veld gekomen voor Patrick en Finy. Noormannen ging op zoek naar de 2-0 maar deze bleef lang uit. Jong Ambon zocht naar de aansluitingstreffer en kreeg hier ook een grote kans voor vanuit een afstandsschot. Echter was het Levien die dit met een prachtige redding voorkwam.
Uiteindelijk scoorde de Noormannen rond de 85e minuut de 2-0 door een uitbraak via Rens Janisse die goed het overzicht hield en de bal aflegde op de meegelopen Dylan die vervolgens rustig bleef en de bal in het net schoot. Erwin sloot de wedstrijd af met zijn 2e van de middag door een vrije trap vanaf randje 16 in de verre hoek te schieten, 3-0. Dit was tevens de eindstand.
Het voetbal was vandaag niet best maar de 3 punten blijven op De Prelaat. Volgende week wacht een uitwedstrijd naar Waarde om 15 uur.