Zaterdag 3 oktober stond de derde competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen de Lewedorpse Boys op het sportpark de Korenweg in Lewedorp. Na de nederlaag vorige week tegen Bevelanders en het gelijkspel tegen Nieuwdorp stond Noormannen op 1 punt en kon het vandaag de eerste overwinning van de competitie boeken. De boys uit Lewedorp hadden de eerste competitiewedstrijd met 4-1 gewonnen en vorige week waren zij vrij aangezien hun wedstrijd was afgelast. Noormannen wist dat er hier weer 100% inzet nodig was om een kans te maken.

Gezien de welbekende coronamaatregelen was er geen publiek aanwezig tijdens de wedstrijd waardoor de ambiance soms meer weg had van een oefenpotje dan een competitiewedstrijd. Gelukkig kan er nog gevoetbald worden wat natuurlijk het belangrijkste is.

Noormannen startte de wedstrijd met dezelfde opstelling als in de vorige wedstrijden. Op de bank zaten Ron, Niels C. & Aron. Noormannen zakte de eerste helft in op eigen helft en liet LEBO veel aan de bal. Dit leidde tot kansen voor LEBO maar telkens stond Bas daar of bood de verdediging redding. Noormannen kreeg ook enkele kansen en verdiende minimaal één penalty na overtredingen op Rens J. en Mark maar de scheidsrechter had hier een ander oordeel over. We gingen de rust in met een 0-0 tussenstand.

2e helft was deels hetzelfde spelbeeld. Veel kansen voor LEBO maar de effectiviteit ontbrak. Uit de tegenstoot was Noormannen ook enkele keren gevaarlijk. Rond de 60e minuut werd Emiel weer gevloerd in het strafschopgebied maar de scheidsrechter zag hier weer niets in. Emiel moest helaas geblesseerd het veld af na deze actie en werd vervangen door Ron die al 90 minuten in de benen had na een wedstrijd bij het 2e. Hetzelfde spelbeeld volgde weer. LEBO miste kansen maar dit keer was het voor de Noormannen wel raak. Een bal viel tussen de verdediging en doelman in van LEBO en Ron was daar het snelst bij en tekende voor de 0-1. Mark werd gewisseld en Niels C kwam binnen het veld om als extra man op het middenveld te fungeren. Noormannen ging de verdediging weer in. Dit leek lang goed te gaan maar in de 80e minuut stond de organisatie niet goed na een afgeslagen corner en kon een LEBO aanvaller de 1-1 binnen koppen. Noormannen kwam gelijk met een antwoord. Uit een voorzet na een corner kon Rens de 1-2 binnen koppen. Daarna was het alleen maar tegenhouden met enkele hachelijke momenten voor de goal van Bas. In de 90e minuut was Noormannen daar nog met de laatste tegenstoot en dit leidde tot een penalty na een overtreding op James alhoewel hier minder aan de hand was dan bij de vorige penaltymomenten. De scheidsrechter legde de bal op de stip tot opluchting van Noormannen en Erwin besliste de wedstrijd door de 1-3 binnen te schieten. Niet veel later floot de scheids af.

De eerste 3 punten van de competitie zijn binnen. Het voetbal was niet altijd even goed maar er is wel keihard gewerkt door iedereen. Des te lekkerder zijn zulke overwinningen. Volgende week gaan we weer voor de volle buit als RCS op bezoek komt. Helaas nog wel zonder publiek.

Het vlaggenschip trad op zaterdag 26 september aan op Kamperland tegen de Bevelanders. Lennard heeft de spelersgroep toegesproken, waarbij hij duidelijk handvaten heeft meegekregen uit de presentatie van mindset en coaching van de dag ervoor.  Hij stuurt dezelfde 11 namen het veld op na het gelijkspel van vorige week tegen Nieuwdorp. Na een stormachtige morgen begon Noormannen op het kunstgrasveld met een zonnetje en weinig wind aan de wedstrijd.

Vanaf minuut één waren de mannen uit Kamperland feller, scherper en toonden meer inzet. Dit resulteerde in een verdiende 2-0 achterstand na een kwartier. De doelpunten kwamen tot stand door ongelukkig uitverdedigen en een eigen doelpunt uit een scherpe voorzet. In de rest van het eerste bedrijf werd het spel iets beter, maar er werden erg weinig kansen gecreëerd Het veldspel was vrij rommelig. Ruststand 2-0.

In het tweede bedrijf waren de intenties van Noormannen meer strijd en passie in het spel te leggen door de zwakke eerste helft. Spijtig genoeg worden deze intenties kapotgeschoten in de eerste minuut na de thee. Uit een inworp rond de middellijn, slalomt de rechtsbuiten door 3 á 4 man en de bal wordt van dichtbij in het doel geschoten. 3-0. Naarmate de tweede helft vordert, worden kleine kansjes geforceerd door met 4 man van voren te voetballen. Rens de Visser komt van voren voetballen en Emiel en Jesse worden gewisseld voor Dylan en Ron. De 3-1 valt door een rake punter van Mark ter hoogte van de penaltystip in het hoekje uit een klutsbal.

De rest van de wedstrijd verliep wederom erg rommelig met over en weer veel lange ballen. In de defensie van Noormannen kwam erg veel ruimte te liggen, waar Bevelanders meerdere malen van heeft kunnen profiteren. Maar er wordt niet meer gescoord en het scorebord geeft een teleurstellende 3-1 nederlaag aan.

De huidige stand geeft een 11e plaats aan met 1 punt uit 2 duels. Volgende week hopen op een beter resultaat tegen een andere concurrent: in Lewedorp tegen LeBo.

Vandaag stond er een beslissende wedstrijd voor Noormannen op het programma tegen VC Vlissingen. De winnaar van het duel zou namelijk een ronde verder gaan in de beker. VC Vlissingen is dit seizoen nog 4e klasser, maar heeft wel een selectie die hoger zou moeten spelen door het samenvoegen van de zondag- met de zaterdagtak. Veel spelers speelden vorig seizoen nog op een hoger niveau op de zondag. 

Na de tactische bespreking van Lennard werd de volgende 11 namen het veld ingestuurd:
Bas, Julian, Rens de V., Jari, Finy, Jesse, James, Erwin, Ron, Mark en Rens J.
Wissels waren vandaag Dylan, Emiel en Aron.

Noormannen begon goed aan de wedstrijd, speelde collectief en zette de verdediging vroeg vast. Noormannen gooide veel arbeid in spel en hield de linies kort. Vlissingen had het meeste bal bezit, maar grote kansen werden er niet gecreëerd. Noormannen was daar en tegen effectief. Het eerste schot op goal was namelijk direct een doelpunt. De verdediger speelde slecht in en de bal werd onderschept door Erwin die Rensje inspeelde die van randje zestien in de hoek schoot 1-0.

Na twintig minuten was het zelfs 2-0. De laatste man dribbelde in maar speelde de bal te ver voor zich uit en James nam dit balletje prima over en speelde vervolgens Mark in die beheerst de 2-0 binnen tikte.

Het vervolg van de wedstrijd was tot aan de 90e minuut ongeveer gelijk. Noormannen speelde als een collectief en verdedigde beresterk en had als slot op de deur Bas. Vlissingen had het meeste balbezit, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Noormannen kwam er daarentegen zo nu en dan gevaarlijk uit. Tussendoor werd er nog gewisseld Dylan voor Mark en Emiel voor Rensje. Ook dit veranderde niks aan het spel beeld en Noormannen sleepte de overwinning geconcentreerd binnen. 

Al met al een prima wedstrijd, met prima tactiek van de trainer en een dito uitvoering van het elftal. Een compliment en hopelijk trekken we deze lijn door in de competitie die volgende week start, thuis tegen Nieuwdorp.

 

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma tegen Nieuwdorp. Na een goede voorbereiding, waarbij Noormannen ook door is in de beker, gingen we met een positief gevoel de wedstrijd in. Ook viel er nog een revanche te halen, omdat er vorig jaar dik werd verloren in Nieuwdorp en dit was natuurlijk een extra trigger.

Na het goede resultaat vorige week tegen VC Vlissingen werd het team maar op één plek gewijzigd:

Bas, Julian, Rens de V., Jari, Finy,

Jesse, James, Erwin,

Emiel, Mark, Rens J.

De wissels waren Dylan, Ron en Aron.

Noormannen begon goed aan de wedstrijd en dit resulteerde gelijk in een aantal goede kansen. Door als collectief te vechten voor de bal en een aantal mooie combinaties kwamen deze kansen tot stand. De eerste echte grote kans kwam na goed doorzetten van Finy die vervolgens Erwin vrij voor het doel zette, maar helaas schoot hij net over. Verder waren er een aantal vrije trappen en corners waar het soms net niet mee zat en het dus niet in een doelpunt resulteerde. In de 24e minuut was het dan toch raak voor de Noormannen. Mark kreeg de bal randje 16 in zijn voeten gespeeld en draaide mooi open, vervolgens schoot hij goed in de linkerhoek en zette hij de Noormannen op een 1-0 voorsprong. Het restant van de eerste helft ging gelijk op met wat kansjes over en weer. De grootste kansen waren toch voor Noormannen, maar er vielen geen doelpunten meer.

De tweede helft was erg zwak van Noormannen. Er was een enorm verschil ten opzichte van de eerste helft. Nieuwdorp ging hoger druk zetten waardoor er vaak de lange bal werd gehanteerd door de Noormannen. Nieuwdorp zelf werd wat sterker aan de bal en dit resulteerde dan ook in de gelijkmaker na 54 minuten spelen. De gehele tweede helft was het Nieuwdorp wat veelal balbezit had, maar dit leidde niet meer tot echt grote kansen. Ook Noormannen kreeg nog een aantal kleine kansjes, maar ook hier kwamen geen doelpunten meer uit en eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Al met al was de eerste helft erg goed waarin veel kansen werden gecreëerd en de tweede helft was van beide kanten erg rommelig. Op de goede eerste helft kan worden gebouwd en dit zal ook zeker worden meegenomen naar de volgende wedstrijden. Volgende week staat de tweede wedstrijd op het programma, ditmaal uit tegen Bevelanders.

Zaterdag stonden de jaarlijkse teamfoto's weer op het programma. Allemaal wat anders i.v.m. de huidige stand van zaken. Hierdoor moest Noormannen al vroeg paraat zijn op De Prelaat. Na zulke activiteiten vergeet Noormannen nog wel is dat er ook gewoon gevoetbald moet worden s'middags.

Afijn, de 2de bekerwedstrijd moest ook nog gespeeld worden en wel tegen Jong Ambon. Lennart start met dezelfde opstelling als vorige week tegen Rilland. Bas; Jullian, Rens, Jari, Finy; James, Rens, Erwin; Mark, Dylan & Emiel.

Al vanaf het begin zet Noormannen druk en dat resulteert in een doelpunt van Jari of Finy daar zijn ze nog niet over uit. Maar het is 1-0. Niet lang daarna valt nog een goal van Mark aan Noormannen zijde. Knappe kopgoal op een scherpe voorzet van Erwin. Ruststand 2-0. Noormannen is over het algemeen de bovenliggende partij, met aan beide kanten af en toe wat persoonlijke fouten.

In de 2de helft is de thee nog niet gezakt of de bal wordt al op de stip gelegd en wel voor Jong Ambon. De leidsman zag de bal tegen de arm van Julian komen, die hier overigens weinig tot niks aan kon doen. Die zitten nou eenmaal aan je lichaam. 2-1.  Noormannen blijft de bovenliggende partij en weet nog 3 maal te scoren, 5-1. Waarvan Mark nog twee keer die nu een hattrick mag noteren De andere goal was voor Dylan. Op het einde maakte Jong Ambon nog de 5-2, maar de Vikingen blijven cooltjes. Eindstand 5-2.

Overigens mag Mark nog wat anders noteren, zijn eenentwintigste seizoen achter elkaar scoren in het bekertoernooi. Proficiat. Volgende week wordt er beslist wie er door gaat in de beker. Dan staat de laatste bekerwedstrijd uit de poulefase tegen Vlissingen voor de deur. 
Tot dan!