Deze zaterdag op de Prelaat stond in het teken van Noormannen – VCK.  Er stond aardig wat druk op deze pot omdat er tot dusver nog geen punten werden behaald in de 3e klasse. VCK had tot dusver 4 punten behaald dit seizoen en stond in de middenmoot. De condities waren ideaal voor een mooie wedstrijd. Het veld lag er als een biljardlaken bij, de lijnen waren net gekalkt (waarvoor dank Frits en de rest van onderhoudsploeg!) en de temperatuur was perfect.

Lennard stuurde onderstaande 11 namen het veld in, in een 4-3-3 opstelling:

 1. Luuk vd Berg
 2. Julian Coppoolse
 3. Jesse Simonse
 4. Rens de Visser
 5. Finy Cijsouw
 6. James Beije
 7. Mark Minderhoud
 8. Rens Janisse
 9. Marlo Janisse
 10. Erwin Pouwelse ©
 11. Dylan Maljers

Wissels:

 1. Ron de Nooijer
 2. Jari Kaland
 1. Joop Kesselaar

De scheidrechter van vandaag was Dhr. Speater en floot om 14:35 af voor het begin van deze wedstrijd. De eerste minuten van de wedstrijd waren vrij slordig. De bal ging niet zo makkelijk van voet naar voet. De spelers hadden wat last van het snelle natte veld en misschien nog wat wedstrijdspanning in de benen.

Na de openingsfase werd er beduidend beter gecombineerd  en dat resulteerde na 13 minuten in de kopgoal van Marlo op een voorzet van Jesse, 1-0.  Hierna hield de Noormannen de controle door het vele balbezit, maar echt grote kansen leverde het niet op. 

In minuut 27 gaf VCK de lange bal op de #9 en Rens de Visser werkte de bal niet lekker weg zodat VCK de steek pass kon verzorgen. De aanvaller schoof de bal vervolgens in de lange hoek en liet de keeper kansloos, 1-1. De Noren lieten de kopjes niet hangen en ging verder op dezelfde voet. Na een paar mooie combinaties werd Marlo bereikt met een voorzet van Julian. Hij schoof de bal beheerst binnen, Dylan zette het blok nog voor de inglijdende verdediger van VCK zodat de bal over de lijn rolde, 37’ 2-1.  Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden geen wijzigingen in de basis-elf doorgevoerd.

De tweede helft begon wat moeizaam. VCK werd wat doortastender en een paar kleine mogelijkheden volgde. 5 minuten na rust kwamen de bezoekers dan toch op gelijke hoogte na een lange bal die niet goed werd ingeschat. Met een boogballetje over Luuk zorgde de aanvaller voor de 2-2.

Lange tijd ging het wat gelijk op, maar het balbezit was veelal voor de thuisploeg. Echte kansen bleven uit tot Dylan van 20 meter het probeerde met een afstandsschot. Deze zwabberde langs de keeper die daar geen antwoord op had, ’86 Dylan Maljers. De Prelaat kon zich opmaken voor een slotoffensief van VCK. De bezoekers ging het met lange ballen proberen en werden toch nog gevaarlijk in de dying seconds. Gelukkig hield de verdediging stand. In de blessuretijd werden nog twee rode kaarten uitgedeeld aan spelers van VCK, omdat de Dhr. Speater werd uitgescholden voor ‘’mongool’’.

Eind goed, al goed op het sportpark in Westkapelle en op naar Dauwendaele-uit volgende week.

Door de twee nederlagen in de eerste twee competitiewedstrijden is de competitiestart niet volgens plan verlopen. Het was aan de Noormannen om dit vandaag recht te zetten in en tegen Zaamslag. De ziekenboeg bij de Noormannen is weer leeggestroomd waardoor we weer over een fitte selectie konden beschikken. Daarnaast had James zijn schorsing uitgezeten en mocht dus ook weer meedoen. 

We trapten om 14:30 af met een 5-3-2 opstelling. Luuk startte op doel met in de achterhoede Jesse, Jari, Rens de Visser, Finy & Julian. Op het middenveld startte James, Erwin & Rens Janisse en in de punt stonden Dylan en Mark. Marlo, Jaimy & Ron begonnen als wissel.

Het duel kwam wat langzaam op gang met weinige grote kansen voor beide ploegen. In het tweede deel van de 1e helft ontstonden er wat kansen voor de Noormannen met onder andere een mooie vrije trap van Erwin die uit de kruising werd geplukt door de keeper van Zaamslag. Noormannen kreeg nog wat kansen maar tot doelpunten leidde dit niet. In de 37e minuut scoorde Zaamslag de 1-0 door slecht ingrijpen achterin. Tegen de rust was het weer raak voor Zaamslag na balverlies in de achterhoede. Tegen de verhoudingen in gingen we rusten met een 2-0 achterstand.

Na de rust kwam Marlo erin voor Julian. De 2e helft was weer gelijk opgaand. De Noormannen had veel balbezit maar creëerde weinig grote kansen. Daarnaast creëerde Zaamslag ook weinig. Bij wat spaarzame momenten voor het doel van Zaamslag stond te keeper zijn mannetje. In het laatste kwartier kreeg Zaamslag wat meer balbezit maar hier deden zij ook weinig mee.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 nederlaag voor de Noormannen. Er had meer ingezeten in deze wedstrijd. Het wordt nu echt tijd voor de Noormannen om punten te gaan pakken. Volgende week komt VCK op bezoek op De Prelaat. De Noormannen zal er dan alles aan doen om de punten in Westkapelle te houden. Tot volgende week!

De Noormannen start de thuiswedstrijd tegen Kapelle met een 5-4-1 opstelling. Luuk op de goal. Ron, Jaimy, Rens de V., Jarno en Finy vormen de achterhoede. Jesse, Rens J, Erwin en Mark het middenveld en Dylan staat in de spits. Wissels: Julian, Jari en Danny. James is nog geschorst en Marlo is geblesseerd.

De Noormannen beginnen goed aan de wedstrijd met een paar goede kansen, maar het blijft 0-0. Slordig verdedigen zorgt vervolgens bij 2 kansen van Kapelle voor een 0-2 achterstand. In het vervolg van de eerste helft worden nog wel kansen gecreërd, maar deze kansen worden niet afgemaakt. Net voor rust is daar toch Erwin met de 1-2. Er volgen nog een paar goede kansen op 2-2 maar de goal blijft uit en we gaan rusten met een 1-2 stand.

De Noormannen hebben een goede peptalk gehad en zijn gemotiveerd om het om te gaan draaien, maar al snel volgt de 1-3 en de 1-4.. De wedstrijd lijkt gespeeld al hoe wel de Noormannen nog steeds voldoende kansen creëert. Daar komt de mooie assist van Dylan op Erwin en 2-4!  De hoop is vervolgens snel vervlogen, het wordt 2-5 en Danny  wordt er af gestuurd met 2x geel. Kort voor het einde wordt het ook nog 2-6. Met te makkelijk weg gegeven doelpunten van de Noormannen verliezen we met 2-6 van een niet heel veel beter Kapelle.

Op naar volgende week, uit naar Zaamslag, we hebben iets recht te zetten!

Zaterdag rond 10.45 was het weer aantreden op Jan Duums Palace voor de selectie van Noormannen 2. Ditmaal een uitwedstrijd tegen een stugge en fysieke tegenstander: Oostkapelle / Domburg 3.

Daar waar elftalleider Marco Verburg druk was i.v.m. een proeverij alcoholhoudende drank van druiven stond dhr. Nijsse alleen aan het roer. Na de twee sterke, maar goede trainingen van afgelopen week staan bij Noormannen alle neuzen weer dezelfde kant op.

Kapitein Nijsse gaf vooraan de wedstrijd nogmaals duidelijk aan dat positief benaderen beter werkt dan blijven hangen in het negatieve. Een duidelijk verhaal voor iedereen. Ook ditmaal is gekozen om te gaan starten met een 5-3-2 formatie. En volgende elf spelers mochten aantreden om te gaan starten in de basis:

Aron

Robin –  Niels van B – Jacco – Jelmer – Marlboro light

Patrick Matthijs – Remco – Bollie

Pedro© – Dave

Wisselspelers op het bankje: Rick, Marc, Iman, Kanna.

Om 12.00 gaf scheidsrechter de Visser het startschot.

Noormannen begon sterk aan de wedstrijd combineerde goed en creëerde goede kansen. Al snel werd door Remco het openingsdoelpunt gemaakt, een prachtige run richting het doel met een geplaatst schot. 0-1 voor de bezoekers op Sportpark Duinhelm. Echter duurde dit feestje niet heel erg lang. De reactie van Domburg / Oostkapelle kwam binnen de 5 minuten: 1-1. Net voor rust scoorden ze nogmaals waardoor Noormannen met 2-1 de rust in ging.

De tweede helft begon en het beeld van eerste helft hetzelfde, echter overklaste Domburg / Oostkapelle de Noren met scherpere cabaretvoorstelling en toneelstukken. Ook de wisselspelers in de tweede helft hadden geen antwoord voor de blauw gelen. Domburg / Oostkapelle creëerde vele kansen en trof hierdoor meerdere malen het net. Door een ingestudeerd FIFA stiftje van Dave kwam er nog een doelpunt voor Noormannen, echter kwam deze veel te laat om de schade te repareren.

Uiteindelijk werd een 5-2 uitslag genoteerd. Maar lag dit nu aan de bal, aan het veld, het weer, de vrijdagavond of moet er iets anders veranderen bij Noormannen 2?? Volgend weekend mogen de Noren aantreden tegen Meeuwen 3.

Iman Verhage schitterde in afwezigheid en werd hierdoor uitgeroepen tot Man Of The Match. Patrick Matthijs Knevel zal volgend weekend afwezig zijn. Hij waant zich in de baan van een hardloper.

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen is in en tegen Luctor Heinkenszand. Vorig jaar zijn ze 2e geëindigd in de 3e klasse en zijn ook favoriet vanmiddag. Een bekende tegenstander want hier is een paar weken geleden al tegen geoefend. Binnen de wedstrijdselectie van het vlaggenschip zijn een aantal wijzigingen. James (geschorst), Julian (enkel), Damian (knie) en Jari (enkel) zijn toeschouwer bij deze wedstrijd, waardoor Robin is overgeheveld vanuit de tweede selectie. Er is begonnen met een 5-4-1 formatie.

Opstelling:

Luuk

Ron – Jaimy – Rens V. – Jarno – Finy

Erwin – Jesse – Mark – Marlo

Dylan

Bank: Rens J. en Robin

Vanaf minuut 1 een duidelijk spelbeeld. Luctor heeft meer balbezit en zoekt naar de openingen. Noormannen wacht af en loert op de counter. In het eerste kwartier weet Luctor het net toch twee keer te vinden. Noormannen komt er nauwelijks aan te pas, totdat Dylan het in zijn hoofd haalt om vanaf de middellijn over de keeper te schieten. 2-1. Van spanning is er eigenlijk geen sprake, Luctor weet het net voor een derde keer te vinden en de ruststand is 3-1. In de tweede helft is weinig gebeurd. Luctor die wederom zoekt naar een opening en Noormannen die niet bij machte is Luctor pijn te doen in de omschakeling. Een paar kansen over en weer maar geen doelpunten. De ruststand is hierbij ook de eindstand. 3-1. Een verdiende overwinning van Luctor die een maatje te groot is voor Noormannen deze wedstrijd.

Voor de rust gaf de keeper van Luctor een knietje in de rug van Marlo en halverwege de tweede helft kopte Finy nog het hoofd van een Luctor-speler. Hierdoor moesten Leendert en Jordy met Marlo (bekken) en Finy (5 hechtingen) langs de HAP.

Volgende week hopen we op beter spel van het vlaggenschip in de thuiswedstrijd tegen Kapelle.