Veel doelpunten afgelopen zaterdag bij de senioren, 21 doelpunten kunnen weer aan de totalen worden toegevoegd.

Noormannen 1 wist eindelijk weer is de punten op de Prelaat te houden, laatste keer was ruim drie maanden geleden tegen Dauwendaele. Op de dag dat er een verlate St. Patricksday werd gehouden in de kantine was het dus voor het vlaggenschip weer raak, GPC Vlissingen werd met 3-2 verslagen. Doelpunten kwamen op naam van Erwin Pouwelse, Dylan Maljers en Rens Janisse. Nu een weekend vrijaf en daarna de uitwedstrijd tegen Dauwendaele, ook weer volop kansen. 

Noormannen 2 verbeterde het all-time zaterdagdoelpunten record van Noormannen 3 (93 doelpunten, seizoen 09/10) door met 0-12 te winnen bij hekkensluiter Arnemuiden 4. Grote man was topscoorder Devi Jongepier, die 4x het net wist te vinden en nu al 25x heeft gescoord. Deze monsterzege betende de 4e overwinning met dubbele cijfers deze competitie, de mannen van coach Marcel Nijsse hebben nu 98 keer gescoord en dus nog twee doelpunten nodig voor de 100. Op hoeveel doelpunten eindigd Noormannen 2 dit seizoen? Dit is allemaal minder belangrijk, als er aanstaande zaterdag maar gewonnen wordt van directe concurrent Vlissingen 2. De thuiswedstrijd begint om 14.30u, komt allen!

Noormannen 3 verloor de uitwedstrijd tegen MZVC 4 met 6-1, enige goal kwam op naam van Mark Riemens. Een slechte eerste helft werd enigzins rechtgezet na rust, maar helaas weer geen punten voor het derde. Op de ranglijst staan alleen Meeuwen 5 en Bevelanders 3 nog onder de mannen van coach Kees Meijers.

Noormannen 4 speelde de vijfde thuiswedstrijd op rij en verloor kansloos met 2-8 van Borssele 1. De heenwedstrijd was nog in een knappe 1-1 geƫindigd, maar op de Prelaat waren de mannen uit Borssele te sterk. Beide doelpunten kwamen op naam van Jakko van Belzen.

Noormannen VR1 hield de punten wel op de Prelaat, Zaamslag VR1 werd met 3-0 verslagen. De uitwedstrijd ging met 4-3 verloren, dus de dames revancheerden zich tegen Zaamslag. Doelpunten kwamen op naam van Emilie Cijsouw, Noa Francke en Iris Roelse. Volgende wedstrijd wacht hekkensluiter Luctor Heinkenszand VR1.

Door zijn vier doelpunten heeft Devi Jongepier afstand genomen op Nathalie Meijers, ook is Patrick Knevel de lijst binnengekomen. Zowel vorige week bij Noormannen 3 als deze week bij Noormannen 2 wist hij drie keer te scoren. Het is voor Patrick nu al zijn productiefste seizoen bij de senioren. De top 10 ziet er als volgt uit:

  1 Devi Jongepier   25   (+4)
  2 Nathalie Meijers   20    
  3 Ruben van Sluijs   15   (+1)
  4 Pedro Boon   14   (+1)
  5 Robin Lous   11    
  Erwin Pouwelse   11   (+1)
  Dylan Knevel   11   (+2)
  8 Ylke Houterman   10    
  9 Patrick Knevel   10   (+3)
10 Mano Verburg   9    

 

Na dit weekend zijn er nu 2929 doelpunten gemaakt sinds de overgang naar het zaterdagvoetbal, gaan we de 3000 nog halen dit seizoen???

Tot de volgende keer,

Rinus Scheepmaker