Over de aanwas bij de allerjongste jeugd zijn we weer wat positiever geworden, maar in de “ouwere jeugd” hebben we al langer te weinig spelende leden om elftallen in de juiste leeftijdsgroepen te kunnen maken. Op termijn kan het beter gaan, ook al kun je je afvragen of er dan elftallen gemaakt zouden kunnen gaan worden. Samenwerkingen en fusies zijn  inmiddels op veel plekken ontstaan. Veere is samen met Serooskerke, Domburg met Oostkapelle en wij zouden nog een combinatie met De Meeuwen kunnen maken. De jeugd bij De Meeuwen is echter voldoende bezet, waardoor bij een samenwerking de overeenstemming over het “waar gaan we beurtelings trainen en spelen” moeilijk wordt.

De senioren is helemaal een ramp voor wat betreft de bemensing van de teams. Bij de vrouwen hebben we op papier 21 speelsters, maar soms lukt het niet om een elftal te regelen en moet er uitstel of een wijziging van de datum aangevraagd worden. Bij de mannen hebben we na het doorschuiven begin dit seizoen van de oudere jeugd op papier 87 spelende seniorenleden. We zijn met 4 teams begonnen en je zou denken dat je dan met 4 x 14 = 56 spelers helaas 31 spelers moet teleurstellen omdat ze niet kunnen voetballen in het weekend. Niets is minder waar, het is geen straf meer als je een keer (of meer) niet mee kan voetballen. Het 4e hebben we al vrij vlot terug moeten trekken omdat we nooit die 50 spelers beschikbaar hebben voor een zaterdag. Nu is het zelfs ook moeilijk geworden om 3 teams op de been te houden. Door blessures kunnen we geen beroep doen op een (flink) aantal spelers, maar nog veel meer spelende leden hebben het voetbal sowieso niet meer op de eerste plaats staan. Alle begrip als er andere prioriteiten gesteld worden, maar het is voor onze vrijwilligers niet meer te doen om de teams op donderdag samen te stellen voor de zaterdag. De moed zakt in de schoenen. Meer spelende leden moeten beschikbaar zijn voor wedstrijden en dan niet alleen als er ook een evenement aan vasthangt.

Scheidsrechters hebben we al heel lang tekort. Afgelopen zaterdag moesten we de JO17, de dames, het 3e en het 2e voorzien van een scheidsrechter en we hadden ze niet. Gelukkig ging het 3e weer niet door en hadden we al een scheidsrechter minder nodig. Het hoort niet zo te zijn.

Op de website staan onder “club” het punt “vacatures” waar niet op gereageerd wordt. Door de situatie is inmiddels een bestuurslid per direct gestopt. Het is nu al bekend dat aan het eind van dit seizoen meer vrijwilligers gaan stoppen. We houden het best al lang vol, maar het gaat moeilijk worden. Als we als vereniging de 90 jaar willen halen moet er voor het huidige bestuur en de vrijwilligers meer perspectief komen. Zo het nu gaat is er geen lol aan en gaan meerderen er mee stoppen.

Heb je ideeën dan hoor ik het graag !!

Met vriendelijke groet,

Jaap Kaland, voorzitter
06-53363839