Noormannen 1 - Nieuwdorp 1 eindigde in een teleurstellende 3 - 3. De bijzonder kleine kans die het vlaggenschip nog had om nog een plekje op de ranglijst te klimmen en daarmee een op papier gunstigere uitgangspositie te veroveren, werd niet gegrepen. Een 10e plaats rest dus. Het reguliere seizoen is voor Noormannen 1 nu definitief ten einde. De kaarten zijn geschud en dan sta je waar je staat. De nacompetitie wacht. Zaterdag aanstaande speelt Noormannen tegen SEOLTO, thuis. SEOLTO eindigde dit seizoen op een 11e plaats in de 3e klasse C. 
 
Met de afsluiting van de reguliere competitie komt ook de Prognostiek aan z'n eind. Het gelijkspel tegen Nieuwdorp heeft ervoor dat er zich een nieuwkomer heeft gemeld in de felbegeerde top-4. Niemand minder dan Kris Cijsouw heeft zich dankzij een full pull naar een gedeelde 3e plaats opgewerkt. Kris had als enige zowel de uitslag als de Toto juist voorspeld. Knap! 7 anderen, te weten Dario Schepens, Ylke Houterman, Peter Willeboordse, Rens de Visser, Jonathan Koets, Hans Wattel en Vincent Toutenhoofd, hadden enkel de Toto juist voorspeld en mogen daarmee 3 punten bijschrijven aan hun seizoenstotaal. De overgebleven 47 deelnemers haalden dus geen enkel punt. 
 
In onderstaande tussenstand zijn de punten voor alle wedstrijden verwerkt. De te verdienen punten voor de open vragen zijn hierin nog niet verwerkt. Dat zal ergens begin juni gebeuren. Pas dan weten we zich tot winnaar van de Prognostiek 2022/2023 mag kronen! Lukt het Damian Cijsouw om zijn koppositie vast te houden? Of gaat de pas net in de top-4 gearriveerde Kris Cijsouw er met de buit van door? En wat heeft Jan Dekker ingevuld? Jari? Of is er nog 'een lachende derde' van nu nog buiten de top-4 die er mee aan de haal gaat? Met 7 open vragen zijn er in ieder geval nog liefst 35 punten te verdienen. De spanning is om te snijden! 
 
Zaterdag as. dus Noormannen 1 - SEOLTO 1. Bij winst wacht Noormannen een week later met VVAC Ottoland (ZH) de volgende horde. Bij verlies valt het doek direct en degradeert Noormannen van de 3e naar de 4e klasse.